Отстранената кметица на „Младост” Десислава Иванчева, която е и под домашен арест, заяви в студиото на „Лице в лице”, че е лъжа твърдението, че има някакви папки с преписки от администрацията у дома си.

Тя беше осъдена на първа инстанция на 20 години за искане на подкуп от строителен предприемач, като сега обжалва. Отсранената кметица получи и 1,2% подкрепа на изборите за Европейски парламент.

Тя поиска право на отговор на думи, изречени от Татяна Дончева в студиото на предаването. 

Иванчева бе категорична, че не е носила никакви подобни документи у дома и показа протокол от обиск на дома й, където  не е посочено подобно нещо – да са намерени документи от администрацията в дома й, по думите й. 

Снимка: Ладислав Цветков

"Не съм съгласна да се повтаря и потретва, че вкъщи са намерени папки на администрацията, това е пълна лъжа, повторена от Гешев, от Ваклин (който подаде сигнал срещу Иванчева - бел. на ред.) и от наблюдаващия прокурор също. Категорично отричам да има такива преписки”, заяви тя.

Тя коментира, че прокурорите могат да лъжат по закон в залата, нарича се функционално лъжене, но извън нея – не.

Снимка: bTV

Според нея на първа инстанция ако имаш обвинителна присъда, не значи, че ще се потвърди на втора и трета.

Тя обясни и че се е почувствала засегната от набеждаването и за фризьорка не защото има нещо против професията, а определението, че коафьор не може да стане кмет.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!