В спецсъда в почивния неделен ден започнаха пледоариите срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Снимка: Ладислав Цветков

И тримата са обвинени за получаване на подкуп.

Бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров се отметна от всички свои показания срещу Десислава Иванчева, дадени по време на досъдебното производство.

 

Снимка: Ладислав Цветков

Все още не е ясно колко години лишаване от свобода ще поиска обвинението и за тримата подсъдими. На влизане в съдебната сграда Иванчева и Петрова казаха, че се надяват да чуят справедливо съдебно решение, защото обвиненията срещу тях са основани на лъжи. И двете заявиха, че ще заведат дело лично срещу Иван Гешев, защото точно той е разпространявал тези лъжи.

Снимка: Ладислав Цветков

„Колкото и да е трудно, не бива по никакъв начин да се предаваш, защото на лъжата краката са къси и рано или късно, когато знаеш, че фактите са на твоя страна, те ще излязат наяве”, категорична беше Петрова.

„Ще заведем дело срещу Гешев за подвеждане и неправилна информация по медиите, за клевета. Ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред медиите”, подчерта и Иванчева.

Снимка: Ладислав Цветков

Съдът даде и почивка, защото част от седалките в съдебната зала се счупиха. За щастие, пострадали няма.

Възможно е да чуем решението с присъдите следващата седмица, точно в деня, в който Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани миналата година.

Снимка: Ладислав Цветков

Очаква се и обвинението, и защитата ще се базират на специалните разузнавателни средства, които обаче съдът не разреши да бъдат чути в съдебната зала.

Според някои от адвокатите голяма част от тези СРС-та са незаконни.

До прецедента делото да е в неделя се стигна, след като се оказа, че нито един от адвокатите не може да дойде в четвъртък или петък поради прекалено голяма заетост и други дела.