Строителният гигант „Артекс” беше замесен и в делото „Иванчева”. Отстранената кметица на район „Младост” обяви, че това е първата строителна фирма, която е подала сигнал срещу нея. Иванчева твърди, че компанията е построила 10 незаконни обекта в „Младост”. От „Артекс” не открихме никого за коментар.

От днес Иванчева вече е кандидат-депутат за Европейския парламент, ще участва и в местните избори. Междувременно стана ясно, че пледоариите по делото за вземане на подкуп срещу Иванчева са насрочени за неделя, след което се очаква присъда. Делото е първото, по което ще има пледоарии в неработен ден.

Снимка: btvnovinite.bg

Предпоследният ден на делото срещу Десислава Иванчева доведе до няколко изненади и обрати. В обясненията си пред съда, тя каза, че първа отказва на фирмата „Артекс” изграждането на нов обект.

„Артекс” имат 10 или 11 обекта, които са построени много преди ние да сме би встъпили във власт и нямаме нито едно разрешение, издадено от „Артекс” с нашата администрация”, заяви тя. 

От „Артекс” подават жалба срещу Иванчева, според записаните ѝ обяснения. От прокуратурата не отрекоха. 

„Подаден е сигнал, който впоследствие фирмата оттегли, тоест не пожела да развие обстоятелствата, които е посочила там”, обясни прокурор Илиян Рангелов.

Вторият обрат в процеса направи подсъдимият Петко Дюлгеров. Той се отказа от показанията си, че е дал пари от предприемача Александър Ваклин на Десислава Иванчева. Дюлгеров отказа коментар. Накрая обвинението реши за втори път да поиска отвод на съда, което не беше уважено. 

Така се стигна до общо решение всички пледоарии да се изслушат в неделя.

Излезе и новината, че Десислава Иванчева вече е кандидат за евродепутат.

До присъди ще се стигне в началото на другата седмица, но даже и да я признаят за виновна, Десислава Иванчева може да участва във всички избори, защото присъдата няма да бъде окончателна.