Десислава Ахладова ще изпълнява временно функциите на министър на правосъдието, докато Народното събрание гласува оставка на Цецка Цачева. След това се очаква кабинетът да предложи кой да заеме поста.

Цецка Цачева подаде оставка като министър на правосъдието в събота заради казуса около закупен от нея имот на по-ниска от пазарната цена.

Цачева обясни, че според нея, докато вървят проверките на антикоруционната комисия и прокуратурата, не е редно да изпълнява функциите си на министър на правосъдието.

До момента няма потвърждение на информацията, че Цветан Цветанов ще подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ. От управляващата партия съобщиха за bTV, че в сряда, когато евентуално Цветанов ще се върне от посещение в САЩ, Бойко Борисов трябва да свика заседание на Изпълнителното комисия. Тя ще реши какви ще бъдат политическите последици за Цветан Цвеанов след скандала с апартаментите. 

Десислава Ахладова е един от тримата заместници на Цачева. Тя е бивш съдия, ръководител на административния съд в Перник, както и на Районния съд.

Като зам.-министър отговаря за дирекциите “Българско гражданство“, „Взаимодействие със съдебната власт“, Агенция по вписванията, Централния регистър на особените залози и др.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!