Около 100 души се включиха в бдение тази вечер заради поредния фатален инцидент на пешеходна пътека.

Преди седмица 42-годишен мъж загуби живота си, след като беше блъснат от кола на зебра край Южния парк. Тази вечер негови близки и познати се събират на мястото, за да почетат паметта му.

Малко преди 19 ч. на 18 ноември 42-годишният Златко излиза на обичайната си разходка с кучето в парка. Домашният любимец се прибира сам, без собственика си. Затова и съпругата му звъни по телефона, но отговор няма.

„Не си вдигаше телефона, организирах приятелите му да го потърсим и скоро след това те го откриха лежащ на платното. 10 минути преди това се чухме. Аз му се обадих, говорехме за предстоящия рожден ден на дъщеря ни, който е следващата седмица. Обсъждахме подаръци, той каза, че ни обича, че е много хубаво в парка, че не му е студено, защото тогава валеше дъжд и че си идва”, разказа Десислава Първанова.

Докато пресича на пешеходна пътека, мъжът е пометен от кола и загива на място. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Според експерти по пътна безопасност инцидентите на това място са заради проблеми на пешеходната пътека.

„Тя не е надигната, няма по средата пешеходен остров. Има и едно правило в Закона за движение на пътищата, което не позволява на 5 метра преди пешеходна пътека да спират водачи”, коментира за bTV Диана Русинова.
 
Според нея поставянето на светофар също не е решение. 

Вчера на същата пешеходна пътека е станал друг инцидент - жена е била блъсната от движещ се по платно автомобил, който не е успял да спре навреме. Състоянието на жената не е сериозно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!