Започнаха предварителните кастинги за новия сезон на предаването „Мастър шеф” по bTV. Десетки кандидати впечатлиха журито във Варна с кулинарни умения.
Любителите поднесоха своите специалитети в първата си стъпка към престилката, титлата в „Мастър шеф” и наградата от 100 000 лв.
На първо място ми е хоби, второ съм любител на предаването, обичам младите креативни хора, които предлагат собствени идеи, сподели един от кандидатите – Ангел Иванов.
Шеф готвачите от журито уверяват, че не е нужно да използвате модерни продукти като аспержи, трюфели, сьомга и скариди, за успех в шоуто.
Нивото е много високо, но това не означава, че не могат да ни впечатлят примерно с мусака или пълнени чушки, обясни обаче Илия Бакърджиев – главен редактор на „Мастър шеф”.
Вкусът и визията на ястието са най-важни за журито.
Нещата трябва да изглеждат може би по-семпли, събрани и добре подредени, конструирани като цвят, категоричен е Александър Бановски, кулинарен експерт в предаването.
Кастингите продължава на 20 октомври в Пловдив и от 26 до 28 октомври в София.