В това малко кафене по предложение на барманката от началото на седмицата клиентите подсигуряват по десетина висящи кафета и вафли за най-бедните.

Първите две висящи стоки платил 29-годишен младеж. Дългогодишен синдикалист също се присъединил - заради разрастващата се бедност на улицата.

„Има постоянен трафик от хора, които направо влизат в кофите, което не е жалко, то е срамно, не знам защо, ама и аз се срамувам от това, не съм направил в моето битие достатъчно”, каза Харалампи Петров.

Дали заради мартенската зима, но клошарите не са се появявали тези дни и от висящите кафета се възползват други.

„Ами, да ви кажа, не са толкова бедни хора, по принцип имат възможност да си купят, но може би заради инициативата, нещо по-интересно”, обясни Диляна Димитрова.

Затова Диляна възнамерява да сложи ред и купончетата с името на кампанията да стигат наистина до хората в нужда.

Междувременно изброява поне десетина роднини и познати, които, за да не опират до висящо кафе, от години са в чужбина. „Нима не е по-добре и те да са тук в България, при близките и децата си, това е нещо по-важно, отколкото висящото кафе”, смята тя.

Харалампи Петров допълни, че ако всеки си направи ревизия и даде по малко, ама не едно кафе, а даде по малко не само идеи, но работа, предложения и тяхното реализиране, ще дойде пролет, щото тя се бави, нали виждате.