Парламентът прие промени в Закона за лечебните заведения, които забраняват управителите на болници да имат трудов договор за лекуващи. Според опозицията в малките болници това ще се окаже сериозен проблем. 

От БСП предупредиха, че ако не се вземе предвид проблема – ще се затрудни допълнително работата на малките общински болници, където и в момента липсват кадри. Според ГЕРБ през следващите 4 месеца този въпрос ще се изчисти. 

Със законови промени още от миналата година болниците се определят като Публични предприятия. Тази промяна беше направена по изискване на Европейския съюз. За ръководителите на Публични предприятия, обаче, важат определени ограничения. Както за това по какви други договори работят управителите, така и кой ги назначава.

В парламента днес беше внесена и петиция за връщане на достъпа на журналистите до депутатите, за да може да работят нормално. Петицията е подписана от 240 души – журналисти, общественици и граждани. Петицията ще бъде изпратена и до премиера и президента.