Създадоха регистър за всички линейки в държавата. Това приеха депутатите в предпоследния си работен ден. Някои от идеите на закона противопоставиха обаче коалиционните партньори.

Стигна се до обвинения в лобизъм, защото първоначалните текстове предвиждаха два различни режима: по-строг за тези, които ще транспортират ранени и болни и по-лек за превозващите хора с увреждания. След дебат в залата ограничението отпадна

Снимка: btvnovinite.bg

Всички линейки трябва да са в един регистър, да имат диспечер и да не имитират държавните линейки.

С промените в закона беше предвидено да се повишават драстично изискванията за возещите болни и ранени. Което според опозицията е лобизъм в 12 без пет.

„Ако ти не отговаряш на една точка, ставаш ли линейка копърка и влизаш ли в затвора за тази дейност?“, попита Халил Летифов от ДПС.

Снимка: btvnovinite.bg

„За пореден път в предпоследния ден гледаме лобистки закон“, заяви Георги Свиленски от БСП.

Малкият коалиционен партньор във властта обаче обяви, че текстовете са в полза на обществото.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това Народно събрание беше белязано с много политика и малко делова дейност.  Наистина, лобизъм има, в полза на хора, чийто живот е в риск“, заяви Валери Симеонов от „Обединени патриоти“.

Въпреки защитата от вносителите от НФСБ, текстовете, предвиждащи различна регистрация за возещите болни и ранени, бяха отхвърлени. Така ГЕРБ не подкрепиха партньорите си в предпоследния пленарен ден.

Този петък е последният пленарен ден и стартира предизборната кампания.