Горещ политически ден в Парламента - депутатите обсъждат своя правилник, като основният дебат ще бъде за това дали да се намалят заплатите на народните представители.

Основните идеи, които са залегнали като промени са намаляване на депутатската заплата тройно, като тя да е една средна бюджетна заплата или 1570 лева, да бъдат премахнати парите за транспорт, освен за чужбина, а изказванията по начина на водене да са само 1 минута вместо 2.

Трябва да се реши и дали народните представители ще работят на сесии, макар че поне за момента тази точка липсва предложенията за промени в правилника.

Снимка: Ладислав Цветков

Стигна се и до първи сблъсък по време на заседанието на временната парламентарна комисия - БСП настояват отстраняването на председателя на Народното събрание да се случва по искане на 1/10 от депутатите, а не на 1/5, както е в момента.

По-късно днес ще стане ясен и проектокабинетът на "Има такъв народ". Партията на Слави Трифонов ще представи структурата на Министерския съвет и кандидатите за министри на срещи с три партии, без ГЕРБ-СДС и ДПС.