Напрежение в парламента. Депутати от ГЕРБ влязоха в деловоството на Народното събрание, за да изискат документи от прокуратурата, уличаващи в престъпление народен представител от БСП.

Става въпрос за документите, с които главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемането на имунитета на Манол Генов.

Притеснения на народните представители от управляващата партия са, че в документите има данни, които уличават Генов в купуване на ромски гласове.

„Превръща ли се БСП, като партия и парламентарна група, в платформа, която вкарва криминалитета в политическата власт? Това са важните въпроси. И ако отговорите са положителни, смятам, че г-н Манол Генов трябва да изхвърчи като тапа от висшата политическа власт на България“, заяви Антон Тодоров от ГЕРБ.

„Понеже БСП са в ситуация на морален стожер на обществото през последните месеци, очакваме и реакцията на г-жа Корнелия Нинова да бъде последователна – такава, каквато беше и по отношение на г-н Гергов, и по отношение на други казуси. Иначе ще си мислим, че това, което се случи с г-н Гергов, е било просто вътрешнопартийно разместване и разчистване на вътрешнопартийни сметки, а не морален акт на лидера на БСП“, заяви и Тома Биков от ГЕРБ.

От БСП коментираха, че не разбират защо ГЕРБ нямата такива искания и към своите депутати или изобщо други народни представители, за които главният прокурор също е поискал сваляне на имунитета.

Междувременно стана ясно, че Цацаров е поискал имунитета и на Живко Мартинов от ГЕРБ. Мотивите ще станат известни до края на деня. Депутатът пък доброволно се отказва от имунитета си.

Нинова пък обяви, че е изпратила писмо до Специализираната прокуратура с искане да бъдат обявени имената на политиците, финансирани от КТБ.