Депутати от партия „Възраждане“ са били в Москва по покана на партията на Владимир Путин „Единна Русия“. Те са посетили Дипломатическата академия към Министерството на външните работи на Руската федерация, става ясно от съобщение на Академията.

На публикуваната снимка са народните представители Ангел Георгиев, Коста Стоянов и Ивелин Първанов.

Снимка: БГНЕС

Те са поздравили екипа на Академията за 90-годишнината от създаването ѝ. Ръководителят на Центъра за актуални международни проблеми В. Б. Козюлин е представил хода на изпълнението на проектите „Лаборатория за анализи“, „Политика на историческата памет“ и на други.

Също така на депутатите е била представена и „новата концепция за външна политика на Руската федерация“, се допълва в съобщението на Академията.

През 2022 година руското правителство одобри списък на неприятелските държави, в който е включена и България.

През лятото на миналата година Русия започна „военни учения“ в българската икономическа зона в Черно море.

„Ние разглеждаме категорично това като провокационни действия спрямо България и спрямо нашата сигурност и икономически интереси“, посочи тогава министърът на отбраната Тодор Тагарев.

След началото на войната в Украйна и незаконното анексиране на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област ЕС наложи санкции на Русия, които включват целенасочени ограничителни мерки, икономически санкции и визови мерки.