Депутатът Георги Георгиев е кандидатът за кмет на община Хасково на политическа партия (ПП) "Възраждане" за предстоящия местен вот на 29 октомври. Кандидатурата му бе представена на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Георгиев бе народен представител и в 47-ия и 48-ия парламент.

Имаме амбициозната задача на тези избори да стигнем на балотаж и да спечелим, каза председателят на местната структура на политическата сила Ясен Колев.

Георгиев представи основните приоритети в бъдещото управление на южния областен център, които по думите му са в една плоскост като важност и които трябва да бъдат изпълнени в спешен порядък. Това са инфраструктурата - за водоснабдяване и канализация, и пътна, свърхнатовареният трафик и липсата на достатъчно места за паркиране, демографският проблем - резултат от ниските доходи в района и малките населени места в общината, които по думите му са буквално изоставени.

Георгиев ще е и водач на листата за общински съветници. След него в нея се подреждат председателят на местната организация Ясен Колев, зам.-председателят Атанас Кръстев и организационният секретар Красимира Христова.