Премиерът Николай Денков призова да погледнем в бъдещето, за да видим какво ще ни направи успешна нация. Той предлага да се проведе политическа дискусия по въпроса дали да има референдум за смяна на датата на националния ни празник. Така министър-председателят коментира стартирането на движение за защита на 3 март.

Според него 24 май трябва да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води в бъдещето.

„Не търся война с никого. Напротив, на нас ни трябва спокойствие - на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре“, заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков. Вчера той и президентът Румен Радев влязоха в косвен сблъсък. Държавният глава призова премиера „да се еманципира от менторите си, ако иска да има сближаване между двете институции“.

„Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма“, заяви днес Николай Денков.

Той е на посещение в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (INSAIT). 

Иниститутът INSAIT бе представен в края на август от премиера пред министъра на външните работа на Република Корея Парк Джин като един от водещите в света в сферата на изкуствения интелект. Двамата разговаряха в рамките на 18-ия стратегически форум в словенския град Блед и обсъдиха възможностите за сътрудничество в тази област.

По-късно, в 11:00 часа, министър-председателят Николай Денков ще открие 11-ото издание на "Алея на книгата".