„Приемственост ще има. Кабинетът ще продължи усилията си да се грижи за защита на вашите интереси“. Това заяви премиерът  Николай Денков

„Без работещо правителство и парламент няма как да бъде по-добре и да реализираме всички инструменти на властта, гражданите и бизнеса да са спокойни“, коментира Денков.

Според него промените при министрите трябва да са минимални и спомена, че в този кабинет част от тях са предложени от Мария Габриел и са одобрени.

„Не споменаваме нарочно кои са, защото искаме да работят екипно и да няма делене. Всички се справиха добре, имам малко бележки към тях. Една е, че не бяха достатъчно комуникативни, но в последните месеци работят добре“, уточни премиерът.

Той увери, че няма да има промяна в основните приоритети.

„През последните седмици няма партньор, било то чуждестранен или национален, който да не е започнал разговора с въпроса: „А вие ще успеете ли да направите прехода“? Сигурен съм, че г-жа Габриел трябва да отговаря на същите въпроси. Уверявам ви, че ние с нея нямаме съмнения в това отношение. Това, което зависи от нас, ще го направим“, подчерта Денков, пише БТА.

„Ще има приемственост. Работим много упорито в една не много лесна среда, аз да може да се чувствате спокойни, че това, което виждате като правилна посока на развитие, ще продължи“, увери Денков представителите на местната власт, участващи във форума.

„Защо толкова се вдигна градусът на напрежението? Защото има политици, има медии, които се опитват процеса на този преход да го представят в грешна светлина“, подчерта Денков.

Той увери, че няма борба за постове, а процес, който ще предопредели приоритетите на правителството през следващия период на управление.

„Дали ние ще продължим да работим с фокус върху борбата с корупцията, реформата на правосъдната система, спиране на течовете в областта на публичните финанси, така че да има по-ефективно използване на тази средства. Също и в публични сфери, които години наред бяха изоставени в бюджетното финансиране. Ще спомена специално силно завишените бюджети в областта на културата, спорта, образованието. Разбира се, никога не стига за всички“, коментира той.

По думите му основните приоритети пред България остават – влизането в Шенген и еврозоната, което ще бъде в полза на хората и бизнеса.
„Партньорството ни с вас се основава на тези приоритети“, посочи още Денков пред представителите на местната власт.