Петъчното време ще е прекрасна подготовка за почивните дни. Още през нощта почти навсякъде се изясни, само по морския бряг останаха повече облаци. Там и през деня ще ги има, но все пак слънцето ще успее да се покаже.

Над останалата част от страната слънцето щедро ще се раздава и няма намерение да се скрие през целия ден.

Над крайните северозападни райони ще се появи мъгла и ще задържи температурите ниски. Сутринта там е около минус 10 градуса, а през деня температурата няма да надвиши 1-2 градуса.

В останалите райони термометрите ще показват предимно между 4 и 7 градуса, на югозапад до около 9.

Планините са перфектни за любителите на белите спортове, но не трябва да подценявате и опасността от лавини. Там слънцето също смело ще огрява. Ще остане обаче ветровито, като в Източна Стара планина и в Странджа северозападният вятър ще се силен. Максималните температури по курортите ще са около минус 4 градуса.


Първият почивен ден също ще е слънчев. Над Източна България обаче, а преди обяд и на други места в равнините, ще се настанят мъгли.

Сутрешните температури ще са с една идея по-високи, а дневните ще са без особена промяна.

В неделя, както и в началото на новата седмица в равнините ще е мъгливо и облачно, на места с ръмежи.


Във вторник ще задуха умерен североизточен вятър, с който ще дойде малко по-студен въздух. С него и температурите ще се понижат. Ще сме под облачна покривка и ще прехвърча слаб сняг.

Още в сряда обаче над западната половина от страната облаците ще се разотидат и слънцето ще огрее. Над източната ще остане облачно, но валежи вече едва ли ще има.