Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvnovinite.bg „Денят накратко“ за 10 януари.

Задържаха издирван за тероризъм от Интерпол британец в плевенско село. Мъж откри стрелба по полицейско управление в София. Има пострадали.

Три дисциплинарни наказания в болница "Шейново" заради случая с разменените бебета. Обявиха грипна епидемия в Бургаско, учениците преминават на онлайн обучение.

И още... Опашки във Великобритания заради мемоарите на принц Хари.

Какво се случи на 10 януари?

Британец, издирван с червена бюлетина на Интерпол, е задържан при спецоперация в плевенското село Любеново. Давид Бодил се издирва по искане на властите в Манчестър за подготовката на терористични действия.

Стрелба по полицейско управление в София завърши с пострадал полицай. Извършителят е задържан. При ареста е пострадал още един човек, който е с рана на главата.

Три дисциплинарни наказания в болница "Шейново" заради случая с разменените бебета. Това става ясно след резултатите от проверката на "Медицински надзор". Директорът на лечебното заведение обяви, че няма да подава оставка, но въвежда нова процедура при изписването на бебета.

Обявиха грипна епидемия в Бургаско от 12 януари. Това става с решение на Регионалния пандемичен щаб.

След лабораторията държавата си връща и контрола върху дезинфекцията по границата с Турция, обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев по време на инспекция на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево".

Нашествие на опасни гъсеници в старозагорския парк Аязмото. Боровата процесионка е силно токсична за хора и животни и е вредител по иглолистните видове.

Човешките действия в посока на опазване на озоновия слой на Земята дават резултат и той може да се възстанови само за няколко десетилетия, съобщиха от ООН.

НАТО трябва да засили помощта си за Украйна, обяви генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг по време на пресконференция, предава Ройтерс. Той добави, че Русия не бива да бъде подценявана.

5-годишно момче беше отнесено от наводненията по време на поредната буря, връхлетяла Калифорния в понеделник. Броят на загиналите в резултат на мощните бури достигна 14 души, съобщиха държавни служители.

Американският департамент за правосъдие разследва секретни документи, открити в бившия личен офис на Джо Байдън.

Дългоочакваните мемоари на принц Хари най-накрая бяха пуснати в продажба. Това стана след редица интервюта, публикувани в пресата и излизането на скандални откъси. Дори цялата книга на испански изтече ден по-рано.

Наскоро открита комета ще се появи в нощното небе над нас за първи път от 50 000 години. Тя е забелязана от астрономите на 2 март 2022 г. 

Нетрадиционна надпревара в Германия след коледно-новогодишните празници - хвърляне на използваните коледни дръвчета.