Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvnovinite.bg „Денят накратко“ за 7 март.

"Оскар" за документалния филм за руския опозиционер Навални, в който участва и разследващия журналист Христо Грозев.

Над 30 мигранти в микробус, шофиран от 20-годишен криминално проявен.

А в столичен квартал намериха човешки останки.

Какво още се случи на 13 март?

Филмът "Всичко навсякъде наведнъж" спечели 7 награди "Оскар". За документален филм е отличен "Навални"  с участието и на българския журналист Христо Грозев. 

Полицията залови бус с 25 мигранти на автомагистрала "Струма". Бусът е спрян в посока Перник. Хората в превозното средство са били един върху друг.

Човешки останки са открити на територията на предприятие в столичния кв. „Дружба“. 

Президентът Румен Радев възобновява работната си програма след направени днес нови два теста за коронавирус, които са с отрицателен резултат.

Над 190 сигнала за купуването на гласове са подадени в МВР, като по всички тях се работи.

Проверки на Българска агенция по безопасност на храните в цялата страна (БАБХ). В супермаркет в Благоевград екип на bTV заедно с екип на агенцията направи изненадваща проверка.

Магарета, мечки и без шамари – на тазгодишната церемония по връчването на наградите „Оскар“ имаше от всичко по много. И в унисон с това – големият победител на вечерта е кунг-фу лентата за паралелни вселени „Всичко навсякъде наведнъж“.

Държавите в Европа са увеличили вноса на оръжия с 47% пред последните пет години. 

Необичайно топло време в Испания през почивните дни. Слънцето привлече хиляди към плажовете.

Принцът и принцесата на Уелс посетиха доброволците, които оказват помощ и събират средства в подкрепа на общностите, засегнати от катастрофалните земетресения в Турция и Сирия, съобщи Анадолската агенция.

Индиана Джоунс и Малчо се прегърнаха отново 40 г. по-късно. Актьорите Харисън Форд и Ке Хуи Куан, които играят заедно в „Индиана Джоунс и Храмът на обречените“ от 1984 г. застанаха заедно на сцената на Оскарите тази година.

За първи път българин печели „Оскар“! Това написа Теодор Ушев във Фейсбук след победата на „Навални“ за най-добър документален филм.

Абсолютно неизбежно – водещият на тазгодишните Оскари Джими Кимъл започна монолога си в началото на вечерта с шега по адрес на Уил Смит.

Да се натъкнеш на бял сръндак е изключителен шанс, но и плод на огромно търпение, за да го заснемеш. Екземплярът албинос живее в Родопите, а фотографът Цветомир Цолов успява да ги заснеме.