Правителството реагира навременно и изключително адекватно на опитите на Турция да се намеси в предизборната кампания в България. Това обяви в предаването „Тази сутрин” вицепремиерът Деница Златева.

Като опит за намеса тя визира фактът, че турски министър агитира за партия, която участва в предсрочните парламентарни избори на 26 март у нас, и коментарите на турските власти за броя на секциите в Турция. Златева напомни, че Централната избирателна комисия (ЦИК) спря клип на ДОСТ по сигнал на Съвета за електронни медии (СЕМ) заради участието на турския посланик Сюлейман Гьокче.

Вицепремиерът напомни, че посланикът беше привикан в Министерството на външните работи.

Златева отказа да коментира освобождаването на Иван Гарелов като медиен съветник на служебния премиер Огнян Герджиков. „Гарелов не е част от моя екип, а е част от екипа на министър-председателя. Той е преценил, че трябва да го освободи, съжалявам, че се е стигнало до тази ситуация”, каза вицепремиерът.

Относно подготовката за европредседателството на България от началото на 2018 г. Деница Златева каза, че се работи усилено и всичко са много мотивирани. Има притеснения относно сроковете, но има добра координация, уточни тя.

Вижте повече във видеото: