Почти три месеца гражданско недоволство срещу корупцията, кабинета и главния прокурор. Четвъртото „Велико народно въстание“ мина без провокации и при засилени мерки за сигурност, а в 88-ата вечер протестиращите отново се събират в Триъгълника на властта. 

В 87-ата вечер от площад „Независимост“ те се насочиха към старата сграда на Народното събрание и към "Свети Александър Невски". Този път полицията не блокира подстъпите към храм-паметника.

Снимка: btvnovinite.bg

Българи, живеещи в чужбина се включиха задочно в протеста в  87-ата вечер чрез видео обръщения към нашите и към европейките институции. Сънародниците ни задаваха своите въпроси, свързани според тях с липсата на справедливост и законност у нас. А протестиращите на жълтите павета признаха, че са уморени след почти 3 месеца викове "Оставка".

Протестът продължи с шествие до старото Народно събрание,  а след това демонстрантите останаха за кратко пред катедралата "Св. Александър Невски".

В късните часове на вечерта останалите протестиращи отново стигнаха до "Орлов мост" и го блокираха за кратко. Полицията пазеше през цялото време и до напрежение не се стигна.

Тази вечер протестът беше малоброен. От "Отровното трио" предложиха нова тактика, която ще се прилага от 6 октомври. Организаторите отправиха призив към протестиращите да започнат от вторник да замерват  с яйца  и домати офисите  на ГЕРБ, "Воля", НФСБ  и ВМРО - партиите, които участват в парламентарната комисия за нова Конституция.

Проф. Велислав Минеков заминава за Брюксел, където в понеделник ще се проведе сесията на ЕП за върховенството на закона в България и ще се срещне с протестиращи и с журналисти, обявиха от "Отровното трио".

След 21:00 ч. недоволните от властта се отправиха на традиционното си шествие. Малка група от протеста снощи стигна до "Орлов мост" и за кратко блокира движението.