За 85-и ден граждани отново се събраха пред президентството с искане за оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев. 

Протестната вечер започна прочит на проекторезолюцията на евродепутати.

"Като системен най- тежък проблем се изтъква липсата на ефективен механизъм за отчетност на главния прокурор. Отправя се и критика по начина по който функционира ВСС", посочиха от трибуната.

Организаторите от "Отровното трио" коментираха, че и евродепутатите са разбрали какво става у нас, и че в Брюксел добре виждат и мислят същото, което мислят и хората по площадите на България.

Те изразиха очакване за мащабна демонстрация в събота, за когато е обявено и поредното "Велико народно въстание“.

Към 21 ч. протестиращите се отправиха на традиционно шествие до Орлов мост. Протестът премина спокойно. 

От днес демонстрантите са подкрепени и от известни български интелектуалци, сред които актьори, режисьори и музиканти. Те излязоха с отворено писмо с което подкрепят протестиращите граждани и искат оставките на правителството, главния прокурор, председателя на парламента и председателя на комисията по култура в Народното събрание.

123-мата творци, интелектуалци и журналисти заявяват своята подкрепа към протеста. И искат петте оставки като подписват получателите им в отвореното писмо. Изброяват и причините, като започват с, цитирам, "Моделът "Борисов-Доган-Пеевски".

"Най-големият проблем  липсата на правосъдие, което води до корупция, от там овладяването на медиите, което ни слага на 111 място, тоест когато няма разделение на властите се стига до диктатура", смята музикантът Васил Гюров. 

"Аз не мога да си представя, че Нова България, която е имала за министър-председатели Иван Костов, Филип Димитров, въпреки сегашната му позиция, на този етап трябва да слуша нецензурните думи на премиера, да чете фейсбук шедьоврите на доскорошния министър Данаил Кирилов и да бъде учен да "ходи пеш, ходи пеш" от председателката на Народното събрание", обяснява и проф. Калин Янакиев, философ и културолог, също подписал отвореното писмо. 

Недоволните застават и срещу идеята за нова конституция и промените в Изборния кодекс, както и цитирам "полицейския произвол". 

Според публицистът Радослав Бимбалов "тази сериозна пропаст, която прокуратурата отваря в момента с действията си, ще бъде най-трудното нещо, което ще трябва да решим". 

Той отправи и послание: "Спрете да лъжете, искам да го кажа на всички управляващи, нито и на хората, които са част от това общество българско, спрете да лъжете".