123 актьори, режисьори, музиканти, журналисти, издатели и други интелектуалци се подписаха под отворено писмо с искане за оставката на правителството, главния прокурор, председателя на парламента и председателя на комисията по култура в НС и др.

Според подкрепилите писмото „моделът „Борисов-Доган-Пеевски“ и свързаната с него корупция“ води до разграбването на обществен ресурс и до криза на доверието в обществото, докато междувременно държавното обвинение демонстративно отказва да се реформира.

Информацията за протестите се поднася манипулативно, докато междувременно се отклонява вниманието на обществото със „заиграване“ по теми като ВНС и нова Конституция, пише още в писмото.

Призивът на интелектуалците е за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и оглавяваното от него правителство, на главния прокурор Иван Гешев, на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, на председателя на комисията по култура към Народното събрание Вежди Рашидов и на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Вижте на следващата страница пълен текст на писмото и списък на подписалите го: