Пореден антиправителствен протест. За 69-а вечер граждани се събират в центъра на София с искане за оставката на кабинета и главния прокурор.

Малко след 19:00 ч. обстановката в „Триъгълника на властта“ е спокойна. Все още на мястото нямаше много демонстранти. Традиционният митинг на недоволните от властта още не е започнал.

Междувременно стана ясно, че главният секретар на МВР Ивайло Иванов разпореди проверка на униформите на полицаите. При сблъсъците на 2 септември бяха забелязани много полицаи със знаци, които не отговарят на уставните правила.

Речите от трибуната на протеста бяха по-дълги от обикновено. Думата взеха български студенти от чужбина, които изразиха своето мнение за ситуацията в България.

След 20:00 ч. протестиращите пуснаха хартиени фенери в небето над Министерски съвет, а фасадата на новата сграда на Народното събрание отново се превърна в киноекран на клипове с премиера Борисов и от предишните демонстрации.

Към 21:15 ч. демонстрантите се отправиха на традиционното шествие към "Орлов мост". Походът протича мирно и без напрежение.

Малко след 23:00 ч. голяма част от протестиращите вече се бяха разотишли и движението в района възстановено.

Протестиращите споделиха, че за тази сряда готвят голяма акция, но каква ще бъде тя, те не поискаха да разкрият, но вероятно ще бъде насочена срещу гласуването на промените изборния кодекс в пленарна зала.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!