Протести и блокади в ден 30 на гражданско недоволство имаше и в страната. Във Варна спряха движението на ключови кръстовища, в Пловдив недоволството се пренесе пред полицията, а в Стара Загора протестиращите изпълниха искането си от преди седмица, да минат през автомагистрала "Тракия".

В Пловдив среднощната акция на полицията по вдигане на палатковите лагери отприщи гняв срещу МВР. Протестиращи и полиция се срещнаха пред сградата на ОДМВР.

Протестиращите опитаха да блокират отново същото кръстовище, но този път полицията не ги допусна до пътя.

Стигна се до напрежение между протестиращите и полицията във Варна. Органите на реда видимо бяха инструктирани да не допускат блокади на пътни артерии. Хората обаче пробиха кордона и блокираха кръстовището. След принудително вдигане на палатковия лагер този петък много от хората носеха лепенки "Не ни е страх".

След 30-минутна блокада на кръстовището пред общината последва шествие по три големи булеварда. До края на протеста до ново напрежение не се стигна, като протестиращите символично поставиха палатка пред общината.

Следобед в Стара Загора палатките бяха прибрани от поляната, където полицията избута барикадата миналата нощ. Протестиращите потеглиха към детелината на магистралата. Преминаха, без да остават за постоянна блокада - нещо, за което настояваха от миналата събота.

Протестът в Стара Загора тази вечер продължи пред Сградата на областната управа под мотото "Завръщането на джедаите".

За акцията в ранни зори и полиция, и протестиращи казват, че рано тази сутрин насилие не е имало. Няма и арестувани. Издадени са три акта по Закона за движение по пътищата - за предмети по пътното платно.