Напрежение се нагнети в "Триъгълника на властта" в София. Демонстранти опитаха да нахлуят в Министерския съвет в ден 200 от началото на протестите срещу правителството и главния прокурор.

В 19:00 ч. обстановката е спокойна, но през деня на два пъти се стигна до ескалация на напрежение, когато демонстранти се опитаха да нахлуят в сградата на правителството. Пред Министерски съвет имаше солиден кордон от полицаи, които предотвратиха нахлуването.

Първият опит за щурм беше около 17:00 ч. Служителите на реда изтласкаха протестиращите.

След това демонстрантите се отправиха на шествие към Съдебната плата, минаха през центъра на София и отново се върна пред Министерски съвет и направиха втори опит да влязат вътре, но бяха спрени.

Протестиращите отново повториха своите искания за оставка на правителството и Гешев, както и призоваха за внимание към бъдещите избори.

За разлика от протестите през лятото, сега някои от протестиращите са изключително агресивни, особено към журналистите. Беше направен опит да бъде избит микрофонът на репортера на bTV Мариета Николаева.

След 20:00 ч. протестиращите се отправиха на финално шествие до "Орлов мост". Възловото кръстовище остана затворено за кратко.