Ден 200 на антиправителствени протести в София. Представители на инициативата “Системата ни убива“ организират юбилейна демонстрация с искане за оставка на правителството и на главния прокурор в 16:00 ч.  

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Недоволни от властта блокираха движението в „Триъгълника на властта“ около 16:20 ч.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Малко преди 17:00 ч. сред протестиращите беше отправен призив да се влезе в сградата на Министерски съвет и демонстрантите се опитаха да проникнат в сградата. Стигна се до сблъсъци с полицията, охраняваща сградата.

Бяха изпратени допълнителни полицейски сили и бяха сформирани няколко кордона. Демонстрантите бяха отблъснати, без да се стига до ескалация на насилието.

След това демонстрантите се отправиха към Съдебната палата, където издигнаха познатия лозунг за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

В момента част от демонстрантите искат да се върнат при сградата на Министерски съвет. Все повече хора се събират пред Съдебната палата.

Около 18:15 ч. протестиращите отново се преместиха в "Триъгълника на властта" и отново се опитаха да проникнат в Министерски съвет.

Малко по-рано през деня пред сградата на Министерски съвет започна демонстрация на служители от затворени заради коронавируса бизнеси, които не са получили своите компенсации от 24 лева на ден по мярката "Запази ме" за декември миналата година. 

Очаквайте подробности!