Ден преди да бъде изтеглен жребият за номерата на партиите в интегралната бюлетина за новия парламент "Демократична България" обяви тази вечер и своите водачи на листи в страната.

Съпредседателят на коалицията Христо Иванов ще е водач в 25-ти Многомандатен избирателен район и в Пловдив-град, а съпредседателят Атанас Атанасов оглави листите в 23-ти Многомандатен избирателен район - София и в Благоевград.

Природозащитникът Борислав Сандов ще е водач в Смолян, а икономистът Ивайло Мирчев повежда листата в Бургас. Във Варна водач ще е композиторът Стоян Михалев. Журналистът Вилдан Байрямова щe е водач за  от гражданската квота.   

Ето и любопитни сблъсъци в страната:

В 25-ти Многомандатен избирателен район - София един срещу друг се изправят трима лидери - премиерът Бойко Борисов, лидерът на БСП Корнелия Нинова и Христо Иванов. Срещу тях от "Има такъв народ" застава сценаристът Филип Станев.

В битката за Варна ГЕРБ залагат на здравния министър - проф. Костадин Ангелов, срещу когото излиза местният червен лидер Борислав Гуцанов. Там водачи са и лидерите на "Има такъв народ" и на Воля - Слави Трифонов и Веселин Марешки.

В Кърджали ГЕРБ традиционно залагат на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, а БСП - на Петя Михалевска. Там водач ще е и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Този път депутатът от ДПС Делян Пеевски не е намерил място в листите на движението. 

Оказва се, че всички министри без трима от кабинета "Борисов 3" се впускат в битката за новия парламент.