Нова тройна коалиция връща хартиената бюлетина, обявиха от „Демократична България“ ден след консултациите при президента и поискаха третият мандат да бъде даден на "прогресивна" партия.

Според ГЕРБ и БСП крачка назад за смесеното гласуване е невъзможна. Връщането на хартията твърдо очертава новата коалиция, смята десницата. Затова ще подкрепи опит за мандат на „Продължаваме промяната“.

„Ако няма такова управление, то е опасно какво могат да сглобят с третия мандат ГЕРБ, БСП и ДПС. Борисов е най-големият буфосинхронист“, заяви Йордан Иванов от „Демократична България“.

Това предизвика остра реакция на лидера на ГЕРБ. Бойко Борисов повтори, че е за машини и хартия едновременно, но коалиция с БСП и ДПС няма.

Възраждане“ също видяха ново мнозинство и възможна коалиция, а БСП като вносители бяха категорични - нулев шанс за крачка назад. И никаква хартиена коалиция.

Продължаваме промяната“, ДПС и „Български възход“ днес се въздържаха от коментар. До Коледа и Нова година депутатите имат още 12 пленарни дни, за да опитат да приемат кодекса финално.