Протест се проведе пред Министерството на икономиката. Причината - според съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов Българската банка за развитие е отпуснала кредити за около 500 млн. лв. на физически и юридически лица, свързани с ДПС и с депутата Делян Пеевски.

Иванов и съмишленикът му Мирчев залепиха надпис "Министерство на Пеевски" върху табелата на входа на Министерството на икономиката в София, като излъчиха събитието на живо във “Фейсбук”.

Икономическото министерство е принципал на ББР. Иванов обяви, че е изпратил писмо до Европейската централна банка, с което я сезира за дейността на финансовата институция.

“Тази банка трябва да финансира иновативни предприятия, малки и средни фирми, вместо това се финансира просперитетът на кръговете около Сарая. Най-голям сумарен получател е Делян Пеевски чрез фирми, които се свързват с него”, заяви Иванов.

БТВ потърси за становище на икономическото министерство и Българската банка за развитие - до този момент те не са коментирали обвиненията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!