Засега единствената сигурна информация, която имаме потвърдена, е че това е тялото на Ангел Христов. Кога и как е влязъл няма категорична информация, близките му дават противоречиви сведения в тази посока. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той допълни, че има противоречиви данни и не е ясно кога точно Ангел Христов е влязъл в страната.

„Даже изследваме версия дали е влязъл жив на територията на страната, или е влязло е тялото му“, добави Демерджиев.

Той допълни, че се проверяват всички възможности.

„Имаше сведения за едни полети от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този етап. За нас е важно да се установи кога е влязъл, откъде е влязъл, подпомагал ли го е някой, както и причината за смъртта“, каза още Демерджиев.

Служебният вътрешен министър заяви, че утре ще бъде извършена аутопсия.

„Разпоредил съм да се направи всичко необходимо, за да се установи дали има някакво въздействие, довело до смъртта на Ангел Христов. Ако няма въздействие, каква е причината за смъртта“, каза още той.

Направени са претърсвания на няколко адреса.

„Къщата, в която е отседнал не е конфискувана от държавата, така че там, където се е намирал е мястото, където е могъл да пребивава. Полагаме в момента усилия да установим дали на територията на страната се намира и другия т.нар. брат Галев, Пламен Галев, така че всичко необходимо се прави и в тази посока“, заяви още Демерджиев.

Демерджиев добави, че Ангел Христов не е влизал с документ със собствената си самоличност.

"Има съобщение за смърт, което е на 3 юни сутринта, в 8 часа е направено. Има издаден смъртен акт от длъжностно лице към община Дупница. Така че, ако не беше се намесила полицията в случая, щеше да приключи погребението и нямаше да изследваме трупа на Ангел Христов вероятно. Заради действията на полицията ние ще разберем причините за смъртта, а те ще ни дадат отговори на много въпроси“, каза Демерджиев.

Смъртният акт на Ангел Христов ли е издаден?

Да, на Ангел Христов е издаден и никой не е съобщил на полицията, че има съобщение за смърт на Ангел Христов. Ако това беше направено в 8 часа на 3 юни, ние щяхме да започнем незабавни действия.