В най-силните години на КТБ банкерът Цветан Василев е плащал на определени журналисти. Това обяви пред съда основният свидетел на прокуратурата за фалита на КТБ Бисер Лазов.

Според Бисер Лазов пари са били давани и за очерняне на опоненти, и за положителен Пи Ар, а сумите стигали до 300 хиляди лева.

Лазов не успя да посочи имената на всички журналисти, но разказа за отношенията на Цветан Василев със служителите на КТБ и униженията, на които те били подлагани. Част от тях са и подсъдими.

В съда стана ясно, че двамата с Василев са приключили контактите си след среща във Виена през юни 2014-а година - тогава банката вече е била затворена.

„Това е все едно да си представите Исус да привлече апостолите си, те да вървят с него и когато стане напечено той да не отиде на кръста, да не извърви пътя си да обяснява, а отива някъде”, каза Бисер Лазов.

Бисер Лазов не успя да отговори на всички журналистически въпроси за тайна среща във Виена поради намеса на прокуратурата

„ Тогава Василев ми каза, че няма намерение да се върне. Тогава каза нещо, което просто не мога да го възпроизведа, защото ми срина живота”, обясни той.

Следващото заседание е в средата на април.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!