След освобождаването им от затвора в Бобов дол, петимата полицаи от делото „Чората”, се готвят да се борят за оправдателна присъда.

Върховният касационен съд върна делото им за ново разглеждане и осъдените на по 7 години мъже, бяха пуснати след като лежаха в затвора 8 месеца.

Ангел Димитров по прякор „Чората” почина преди 14 години при акция „Респект” и сложното дело завърши с осъдителна присъда през април за Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски, Георги Калинков и Борис Механджийски.

Снимка: btvnovinite.bg

„След случая, който стана със сина ми, който също следваше моите стъпки, се почувствах унизен, сина ми да бъде съден за престъпления, които не са допустими за човек от човека. Затова казвам, че бях до такава степен унизен, че се срамувах да вървя по пътя, когато излизах навън”, коментира Ванчо Спасов, баща на Иво Иванов.

След новия обрат, роднините на Ангел Димитров отказаха коментар, а полицаите и близките им споделиха чувствата си.

„Изпращането също беше подобаващо, всички бяха щастливи, изпратиха ни в коридора, едва ги вкараха на вечерна проверка да ги проверят, целуваха ни, прегръщаха ни, все едно сме братя”, каза Борис Механджийски.