Петимата полицаи, осъдени за смъртта на Ангел Димитров - Чората преди 14 години, бяха освободени снощи.

Върховният касационен съд поиска възобновяване на делото и така присъдите на петимата бяха отменени.  

Борис Механджийски, съпругата му Нели, както и Ванчо Спасов - бащата на един от другите освободени полицаи, заявиха, че са много щастливи.

„Емоцията е страхотна, справедливостта победи, щастливи сме, че сме на свобода и петимата и сме при семействата си”, заяви Борис.

Той разказа, че не само посрещането от близките им, но и изпращането от другите затворници също е било вълнуващо. „Изпратиха ни щастливи, едва ги вкараха на вечерна проверка, прегръщаха ни като братя”, каза Борис. 

Според съпругата му Нели на Коледа се случват чудеса. 

Ванчо Спасов сподели, че е работил в системата на МВР. „При пенсионирането получих всички поощрения, синът ми следваше моите стъпки”, каза той. „След това, което се случи със сина ми, се почуствах унизен. Срамувах се, когато излизах навън”, каза Спасов.

Според Борис Механджийски затворът е голямо изпитание – трябва да запълваш времето с нещо полезно, за да оцелееш, каза той. 

„Ние петимата се подкрепяхме вътре – в една лодка плуваме, от начало до край. Въпреки че в началото с част от колегите не се познавахме, след това станахме приятели. Длъжни бяхме да се подкрепяме, затворът не е санаториум, където си почиваш”, каза още Борис.

Той беше категоричен, че им предстои още една сериозна битка до оправдаването им напълно.