До минус 15 градуса паднаха температурите тази сутрин в Кнежа и  Шумен.


Код жълто днес важи за цялата северна половина на България за отрицателни температури през целия ден.Днес преди обяд на места в низините и равнините ще има ниска облачност или мъгла. През деня по-често значителна облачност ще има над западната половина от страната. Над източните райони слънчевите часове ще бъдат повече.

Максималните температури в Северна България ще бъдат между минус 5° и 0°, в Южна България между 3° и 8°.

В планините ще е предимно слънчево, но с напредването на деня облачността ще се увеличи.


Ще бъде ветровито и студено.


В неделя и през първите дни от следващата седмица ще се затопля, повече в планините и планинските райони. Облачността, средна и висока, ще се увеличи. В равнините ще има ниска облачност и мъгла, която в западната и централна част от Дунавската равнина ще задържа през целия ден и там дневните температури ще остават отрицателни.

В неделя минимални температури в Северна България ще бъдат между минус 13° и минус 8°, в Южна България – между минус 7° и минус 2°; максималните – между 2° и 7°, в Дунавската равнина – минус 5° - минус 3°.

Във вторник и сряда през страната ще премине размит атмосферен фронт. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. В Северозападна България, заради наличието на снежна покривка и отрицателни температури в приземния слой, ще има условия за поледици, през нощта - и заледявания.

В четвъртък облачността ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!