Деца помагат на деца. В благотворителната изложба „Магията на Коледа" - деца от 5 училища са подготвили стотици коледни рисунки и картички. Целта е да помогнат на свои връстници, израснали без родители. Къде ще отидат събраните средства?

7-годишната Мария вече е нарисувала своята първа картина, за да помогне на друго дете да се усмихне. „Знам, че паричките отиват при бедни деца“, казва тя.

Освен да събере средства, Рая се надява и на Коледното чудо.

„Искам тези деца да си намерят родители, да получат всичко, което заслужават и да са щастливи“, казва тя.

В столичното 143-то училище вече са готови над 80 коледни картини и картички. Всички средства от тях ще бъдат дарени на деца в нужда.

Тази година събраните средства ще бъдат дарени на център за настаняване от семеен тип „Любен Каравелов“. Голямата мечта на децата там – да получат интерактивна дъска.

„Всяко дете иска да има семейство. Мечтая за това целогодишно. На Коледа стават чудеса и нека всяко едно от тях да намери дом“, казва 13-годишната Екатерина и желанието ѝ се сбъдва. Седмица преди Коледа 2 от 13-те деца в дома са осиновени.

"Всички картини, които останат след днешния ден ще бъдат разположени във фоайето и приемните зали в направление "Архитектура и градоустройство", казва Здравко Здравков, главен архитект на Столична община.