Ученици от 13 старозагорски училища се обединиха във викторина под надслов „1000 причини да се гордеем, че сме българи“.

С етюд, посветен на политика, Иван Салабашев и учениците от Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, заинтригуваха журито на междуучилищната викторина.

„Конкуренцията не беше особено лекичка, имаше 13 гимназии, от които всички бяха доста силни участници“, каза Даниел Делчев - ученик в ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“.

„Като бях малък в училище, много обичах историята на първото българско царство и оттам натурално всичко се случи“, казва Мариян Рачев - ученик в ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“.

Викторината се превръща в традиция и за четвърти път учениците се събират, за да научат едни от други нови знания.

„Решихме да продължим идеята, тъй като е необходимо младите да получават нови знания освен чрез училищния процес, но и чрез други формати, които са по-интересни и интерактивни“, обясни Валентин - водещ на викторината

„Особено важно е да приобщаваме младите към знание. Действително младите хора да се гордеят с това, че сме българи, че сме старозагорци“, каза Иванка Сотирова, която е общински посредник.