Днес ще е облачно с превалявания от дъжд. На повече места ще са валежите в Източна България, а значителни по количество- в Родопите. В сутрешните часове на места в централните райони на Дунавската равнина ще има условия за поледици. Ще духа до умерен, в Източна България и силен вятър от юг-югоизток.

Максималните температури ще са от 5-6 градуса в северозападните райони до 14-15 градуса в Източна България и крайните югозападни райони.

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м – дъжд и сняг. В Родопите валежите ще са значителни по количество, предимно от дъжд, само по най-високите части – от сняг. Ще духа силен, по билата- до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около нулата.

Утре ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, предимно слаби и краткотрайни. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще е до умерен. По-късно през деня от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и през следващите дни ще бъде променлива. Вероятността за валежи тогава ще е по-малка. В средата на седмицата сутрин ще е студено, но дневните температури бързо ще се повишават и в събота ще са около и над 20 градуса.