Настъпва значителна промяна на времето.

До полунощ в цялата страна важи жълт код за валежи от дъжд, които заради застудяването, ще преминават в сняг. Над Северозападна, Североизточна и Югоизточна България се очакват валежи предимно от дъжд, придружени от усилване на вятъра.

Тази сутрин температурите са между 8 и 13 градуса, а следобед те ще се понижат до 2-3 градуса на Северозапад, и до 7-8 градуса на Югоизток. В столицата максималната температура в следобедните часове ще бъде около 3 градуса.

В планините времето не е подходящо за туризъм. На много места вали дъжд, който със застудяването, преминава в сняг. Предстои и образуването на снежна покривка.

Утре времето остава сравнително студено, облачно и с валежи от дъжд, а на височина над 500-600 метра - от сняг. Към вторник прогнозата е валежите постепенно да намалеят. В сряда - пак краткотрайни валежи от дъжд, но температурите ще започнат постепенно да се повишават. В четвъртък - усилване на вятъра и по-високи дневни температури. Към петък изгледите са за по-топло време, но на места ще има краткотрайни дъждове, възможни са и гръмотевици.