Жертви и катастрофи в дъждовното време. Въпреки призива на КАТ за шофиране, съобразено с мокрите пътища и прогнозата за още дъжд, серия от инциденти белязаха днешния ден.

Две тежки катастрофи със загинали станаха днес. Около 12 ч. се получава сигнал за удар между ТИР и джип на главния път Русе - Варна. По неясни причини ремаркето на движещия се в насрещното камион се завърта и удря леката кола. В нея пътуват мъж и жена. И двамата загиват. Камионът е управляван от 42-годишен шофьор от Шумен. Той не е пострадал.

Малко след 14 ч. отново камион се удря в кола на пътя между Пазарджик и Панагюрище до разклона за село Баня. На място е починал мъжът управлявал лекия автомобил, а пътуващата с него жена е била ранена и транспортирана в болницата в Панагюрище. Две леки ПТП-та имаше и на АМ „Хемус“ в района на 11-я км в посока Варна.

Снимка: btvnovinite.bg

 

Катастрофи днес имаше и на АМ „Тракия“. Малко преди 14 ч. в района на 49-я километър шофьор е изгубил управлението над автомобила си и се врязал в мантинелата.

В следобедните часове още една катастрофа затрудни движението по АМ „Тракия“. При 330-ия километър в посока София автомобил се е обърнал в крайпътна канавка. Мъж и жена са пътували в колата, двамата са се разминали без сериозни наранявания.