Данаил Раденцов е кандидатът за кмет на община Плевен от "Възраждане". Той е на 40 години и е областен координатор на "Възраждане" в Плевен.

"Номинацията за мен е голяма чест, но и огромна отговорност", каза той.

Раденцов подчерта, че има изготвена управленска програма на експертно ниво. Сред акцентите в нея е Стратегия за икономическото развитие на община Плевен, която включва разкриване на нови работни места с адекватно, европейско заплащане, стимулиране на предприемачеството и инвестициите в общината.

В управленската програма са включени още мерки за възраждане на туризма в общината, изграждане на съоръжения за масов спорт, реновиране на съществуващите, изготвяне на проект за модернизация на градския стадион.

Раденцов подчерта и необходимостта от въвеждане на мерки в областта на обществения ред и сигурност, за да намалеят вандалските прояви, да се облагороди градската среда, за подкрепа за социално уязвими хора. Сред приоритетите му, ако бъде избран за кмет, ще бъде и активната комуникация с браншови организации и граждани, както и възможността за местни референдуми по актуални за общността въпроси.

Освен в Плевен "Възраждане" ще има свои кандидати за кметове в общините Левски, Белене, Пордим, Червен бряг, Кнежа, Долна Митрополия и Никопол. Във всяка една от общините на областта ще се яви и с листа за общински съветници.