„Продължаваме да растем, ще станем втора и първа политическа сила. И Рим не е бил построен за един ден. Това ще стане с последователност, неотстъпчивост и спазване на поетите ангажименти“, заяви в „Лице в лице“ лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов.

Той припомни, че преди две години е имало съмнения, че партията му ще влезе в парламента.

"Сега опитват да отблъснат погледа на избирателите си от кръвосмесителната сделка, която направиха за това правителство, създавайки разделителни черти - махат паметници, махат национални празници", заяви Костадинов.

„Всеки ден, в който правителството управлява, донася само бедствия в България и е ден за национален траур. Знаково е това, че в началото на работата на втория полусезон на политическия театър, на който сме свидетели, се случи една трагедия. То не е виновно за потопа, разбира се. Дъжд винаги е имало и ще има, проблемът обаче е, че факторите, поради които такива потопи се случват, не са елиминирани. На първо място са големите сечи в цялата страна, на второ място – незаконното строителство. При всеки по-голям дъжд се молим да не се случи поредното наводнение“, коментира Костадинов.

Той уточни, че става въпрос за законна сеч, срещу която не е предприето нищо. По думите му не се е направило и нищо, за да се спре и даването на килограм на строителни за строеж, като се издават нови и нови.

„Правителството няма пряка вина, но има косвена. А в него участват у ГЕРБ и ДПС, които са основните виновници за сечищата и за законното и незаконното застрояване в България през последните 15 години. Политиката на това правителство продължава политиките на всички останали правителства през последните 30 години, които имат за цел да унищожат естествените ресурси на страната. Нашият народ има една много добра поговорка „Не е луд този, който яде баницата, а този, който я дава“. В българския политически живот е почти невъзможно да се събере група хора, която да реши да решава проблеми. Това го направи само „Възраждане“. През последните 34 години имаме спад на населението от 1/3. Няма нещо при нас, което да не се разпада и да не се превръща в бедствие“, коментира Костадинов.

В 90 и повече процента от населените места местните власти имат огромен дълг към местните общности, но все пак има изключения, заяви още той.

„В конкретния случай - Царево, за съжаление, не беше сред изключенията. Там местната власт и кметът са в огромен дълг и смятам, че трябва да бъдат разследвани за това, което се случи“, каза Костадинов.

Той припомни, че като общински съветник във Варна е предложил да бъде създадена комисия, която да установи причините за друго наводнение, което взе 13 жертви – в квартал „Аспарухово“ преди 10 години.

Той заяви, че до момента не е видял нито един от 13-те законопроекта, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, които депутатите би трябвало да приемат до края на месеца, и посочи, че до момента "Възраждане" е внесло в парламента над 40 законопроекта.

Какво още каза лидерът на "Възраждане" - чуйте във видеото.