Дадоха на съд 24-годишна жена, нападнала и нанесла телесни повреди на трима души заради забележка за маска. Случаят е от края на октомври 2020 г. и се развива в столичен магазин.

Жената влязла в магазина без предпазна маска, уточняват от прокуратурата.

След като зам.-управителят на магазина ѝ направил забележка, тя започнала да го обижда и го ударила с ръка в лицето, след което и с пластмасова бутилка от безалкохолно. Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина, като го ударила с юмрук в лицето.

Друга клиентка на магазина, станала свидетел на случващото се, направила забележка на жената, че е без маска и също била ударена в лицето. И на тримата пострадали вследствие на ударите са причинени леки телесни повреди.

Обвиняемата крещяла обидни думи и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина. Замерила единия пострадал с тарелка с риба, като това е извършено в магазин в присъствието на служители и клиенти, допълват още от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.