Доброволци се обединиха, за да помогнат на възрастен мъж без средства и осигуровки да проходи отново.

След инцидент в средата на май 72-годишният Георги Георгиев губи способността си да ходи след силна болка в левия крак. Живее с нея дни наред.

"Работя на една улица, прося и Габриела ме видя, че съм в тежко положение, дойде жената и ме пита: Какво бе, дядо, какво плачеш?!", разказа той.

Габриела Килова го познава, защото дядо Георги многократно е подарявал цвета на нея и други дами.

"Впечатлението на всички хора, които минават е много добро - сърдечен, добър, поздравява. Прави ти деня щастлив. И в един момент го гледам, че е с помрачено лице. Попитах го какво има, в началото не знаехме какъв е проблемът. Каза, че не може да се движи. Стоя една седмица така и реших, че на този човек трябва да му се помогне. Той е човек от улицата, извън системата, държавата не поддържа такива хора“, добави тя.

Така, с нейна помощ, мъжът е прегледан в болница "Пирогов". Там научават, че кракът му е счупен, и за да се възстанови ще е нужен имплант. Георги обаче няма средства нито за него, нито да покрие осигуровките си - общо над 4000 лв. 

Решена да помогне, Габриела и други доброволци събират нужните пари за часове.

Ставата е дарение от фирма за медицински изделия.

"Има много възрастни хора, които при счупване стигат до болница. Те им казват каква е цената и те стоят вкъщи, и се мъчат. Може би е добре здравните власти да обърнат внимание, и ако има възможност да се покрива цялата сума", каза Румяна Николова, служител във фирма за медицински изделия и консумативи.

Мъжът е опериран в "Пирогов" миналата седмица. Днес, пред очите на спасителите си - Георги се изправя без болка.

"Аз съм вече почти готов. Направо бях долу на земята и нямах надежда за живот. Благодаря за тези хубави дела, чудеса", казва Георги.

Сега му предстои рехабилитация.

"Току що се обадиха хората, че са готови. Подсигурили са му фризьор, бръснар. Смятам, че и там ще се погрижат за него", каза Румяна Николова.

"Всичко е кръговрат - в един момент всичко се връща към човека, който е проявил добро", добави Габриела Килова.

Призивът на Габриела е да не подминаваме тези, които имат нужда от помощ и когато можем, да им подадем ръка.

Възстановяването му тепърва предстои.