Знаете ли как се вади от морето гума от камион и то при никаква видимост? Този въпрос отправиха във Фейсбук от водолазния център Sub Diving в Созопол, които организираха поредно почистване на пристанището.

Само от едно почистване те са извадили от морето купчина гуми.

"Ние от водолазен център Sub Diving в Созопол с приятели, курсисти и мои роднини сме поели, като личен ангажимент да обърнем събитията и от едно замърсено и неугледно морско дъно да създадем подводен оазис!", пишат те.

На 16 септември, когато ще се проведе 11-ото издание на кампанията на bTV Media Group - "Да изчистим България заедно", от Sub Diving организират отново почистване.

На страницата им във Фейсбук предстои да обявят подробности за събитието и плана за действие в деня на акцията.

Емблематичната кампания на bTV Media Group "Да изчистим България заедно" тази година ще се проведе на 16 септември. bTV заедно със своята партньорска мрежа ще обединят усилия отново в името и на каузата за опазване на природата.

„Да изчистим България заедно“ е най-мащабната доброволческа инициатива у нас вече над 10 години. Нейните цели са свързани с установяването на добри доброволчески практики и с насърчаването на отговорно отношение и поведение за създаването на една по-чиста и красива среда за живот.