Две заплахи срещу съдия Владислава Цариградска за денонощие. Днес тя даде показания в столичната полиция като свидетел по делото за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Снимка: bTV

Заплахите срещу съдийката започват снощи около 23 часа. Днес, по обед на път за полицията, тя разбира, че те вече са две.

„На официалния имейл на съда е получено ново заплашително електронно писмо - в смисъл, че трябва да мълча, ако не искам да ми се случат разчленявания“, обясни Владислава Цариградска.

Снимка: bTV

Според съдия Цариградска МВР и прокуратурата са единствените институции, които могат да изяснят всички подробности за оказваната и от Пепи Еврото, и от Нотариуса търговия с влияние върху съдебната система.

„Имам информация, но аз не съм в положение да давам аз. Институциите дължат на мен като пряко засегната и на вас като общество много отговори, така че отново ви препращам към главна прокуратура и министъра на вътрешните работи“, подчерта тя.

Снимка: bTV

Откъде е изтичала вътрешна информация към Божанов - вътрешният министър каза, че не знае, но е категоричен, не е от ГДБОП, която той оглавяваше.

„Кръгът от служители, които работиха беше много стеснен. Тук е мястото да кажа, че ГДБОП беше единствената структура, която по времето, когато я ръководих, успя да събере материали и данни въз основа, на които има досъдебни производства“, посочи Стоянов.

Дали Божанов е бил сътрудник на полицията, както твърди и съдия Цариградска, засега остава не ясно.

„Наблюдаващият прокурор е този, който има право да поиска такава информация и тя ще му бъде предоставена, ако това е необходимо. Това ще бъде изяснено в рамките на досъдебното производството“, допълни министърът на вътрешните работи.

Всички данни, събрани по казуса „Нотариуса“, са докладвани на прокуратурата. Включително и за евентуални връзки между него и полицията.