Всички ние трябва да се придържаме към спазване на българското законодателство. Дали ни харесва или не – няма значение. Това заяви Цветан Цветанов по време на пресконференция на ГЕРБ във връзка с проверките в Слънчев бряг.

„Това е гаранция, че няма да бъдат нарушавани правата на всички тези, които са или на почивка, или изпълняват своите служебни задължения. Смятам, че трябва да има много по-добър, конструктивен диалог с всички хотелиери, с всички, които участват в управлението и правенето на политики в Слънчев бряг.

Вие видяхте, че има разделение – една част, която иска да го има този шум и да се чувстват добре тези млади хора, които купонясват, но все пак трябва да имаме предвид, че имаше изказвания на хотелиери и работещи, и почиващи в комплекса, които подкрепят тази политика, която прави днешното правителство и респективно вицепремиерът Валери Симеонов“, коментира Цветанов.

Не смятам, че трябва да правим политики, които да разделят обществото, но трябва да разясним и да определим тези правила, които ще дадат гаранция за спазване на законодателството и разпоредбите на компетентните институции, каза още той.

Може би трябваше да има по-добра организация в самото начало на летния сезон, но уверявам ви, че в предстоящите месеци и години до приключване на 4-годишния мандат на правителството всички тези неща ще бъдат коригирани – ще се подобри комуникацията и действително ще постигнем баланс, в който да могат и младите хора да купонясват, чувствайки се добре, но да се създадат тези условия на всички тези, които почиват в Слънчев бряг да им се гарантира това спокойствие, което те са си платили в съответните пакети, допълни Цветанов.

Той уточни, че леговата база в Слънчев бряг преди 90-та година е била 18 000 а в момента е над 320 000.

„Няма как да отговорим на всички искания. Това, което прави правителството, е да гарантира чистотата с изграждане на пречиствателни станции, за да бъде страната ни добра за почивка и да променим профила на всички туристи, които идват на българското Черноморие – нека да бъдат платежоспособни и да се чувстват добре в родината ни и страната ни да бъде сочена като добра туристическа дестинация“, каза Цветанов.