Зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група Цветан Цветанов увери, че няма никакво напрежение между него и премиера Бойко Борисов, както и между парламентарната група и премиера.

„Не знам дали това важи за ПГ на БСП, където виждаме, че с едноличните решения Корнелия Нинова създава дискомфорт“, допълни той.

„С премиера Борисов си говорим ежедневно, по няколко пъти. Някой път дори се забавляваме на интерпретациите и изказванията, които се правят в тази посока“, коментира Цветанов.

В ГЕРБ сме единни, никога не е имало разминаване в позициите ни, категоричен беше той след коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти. Поводът бяха думите на лидера на „Атака” Волен Сидеров, че има заговор срещу премиера Бойко Борисов, в който участват близки до него хора. След коалиционния съвет стана ясно, че трите министерски оставки влизат в парламента в четвъртък, а Борисов обяви предложенията си за нови министри в транспортното, вътрешното и регионалното ведомство – Александър Манолев, Младен Маринов и Петя Аврамова.

Всички в коалиционния съвет сме единни в позицията си относно смяната на тримата министри. Ще се съобразим обаче и с позицията на НФСБ, че те ще гласуват против оставките, каза Цветанов. По думите му депутатите на НФСБ ще гласуват „против“ оставките на тримата министри, но „за“ новите предложения за тези постове.

Цялостната професионална биография на Младен Маринов е минала в МВР. В момента е главен секретар там и по никакъв начин няма да има сътресения при освобождаването на поста от министър от Валентин Радев, увери Цветанов.

По думите му съвсем скоро ще е ясен и човекът, който ще заеме поста главен секретар в МВР, като Цветанов уточни, че това ще е вътрешен за системата човек.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!