ГЕРБ има ясен кандидат за президент. Той ще бъде разпознаваем, достатъчно познат на обществеността и на международните ни партньори, заяви в Благоевград зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„От всичко, което казах дотук, аз смятам, че жена пò приляга да бъде кандидат за президент (...) Смятате ли, че канцлерът Ангела Меркел се справя зле?”, отговори той на въпроса дали кандидатът на партията ще е мъж, или жена.

„Виждате, че всички мъже – лидери на европейските държави, се срещат с нея и има равнопоставеност. Отнасям се с уважение и респект към българските дами, още повече че вкъщи съм малцинство и винаги се съобразявам с мнозинството”, каза още Цветанов.

Той прогнозира, че ГЕРБ ще спечели президентските избори още на първия тур с убедителен резултат, а ако все пак има балотаж, разликата в полза на ГЕРБ ще бъде голяма.

Въпреки заявяваното досега намерение ГЕРБ да обяви кандидата си в средата на септември, сега Цветанов каза, че това ще се случи по-късно – от 20-22 септември до 2 октомври.

„Нашата цел е правителството и местната власт да работят спокойно. Ако бяхме издигнали кандидатурата си за президент преди три месеца, парламентът нямаше да може да свърши това, което направихме досега.

Местната власт нямаше да работи с този ентусиазъм и с тази добра координация с изпълнителната власт, защото в една кампания не всички партии работят в интерес за развитието на регионите”, добави Цветанов.

Използвани са материали на БТА