ГЕРБ няма да подаде оставка, защото сме отговорни. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева на партийно събрание в Лом, където е на посещение.

"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов, викат "Не ставали", ами, защо не ги направихте вие, като не стават, а критикуват. Метрото - отиват да протест срещу лошия Бойко и се прибират вкъщи Ами, ходи пеша, ходи пеша. Е, затова няма да подадем оставка, защото сме отговорни към това, което правим", каза Караянчева.

По думите ѝ всички в ГЕРБ са силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време станал е негов поддръжник иподкрепя евентуален служебен кабинет.

Снимка: ПП ГЕРБ

„Не прави чест на никого да говори лоши неща за доскорошните си колеги, които той лично е ръководил и подкрепял. Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал – не е най-добрият старт на нов политически проект. 

Тя добави, че ГЕРБ не се притесняват от служебен кабинет, въпреки че, според нея, президентът е показал готовност за реваншизъм. „Но освен президентски реваншизъм – служебно правителство би означавало хаос и безвремие за България в една така или иначе крайно сложна ситуация за целия свят. Няма парламент, няма бюджет, няма нови инструменти в подкрепа на бизнеса и хората“, посочи Караянчева. 

Снимка: ПП ГЕРБ

По думите ѝ оставката е най-лесното, но и най-безотговорното решение в тази ситуация. Караянчева беше категорична, че твърденията за колаборация на ГЕРБ с ДПС са абсурдни. „Попитайте хората в смесените райони кои партии участват в изборите там. Единствено ние и ДПС. И битката е жестока. Само ние можем да се опълчим“, заяви председателят на НС.

Тя добави, че са несъстоятелни тезите на опонентите на ГЕРБ и за нова Конституция и ВНС.

„Искали сме да останем на власт на всяка цена. Че нали ВНС предполага провеждането на избори и гарантирането на максимално представителство на гражданите. Протестиращите го искаха, триото го искаше и когато го предложихме – всички се отрекоха“, посочи Цвета Караянчева.