Неправителствените организации да се възползват от възможността да предложат председател на Централната избирателна комисия, така упреците за манипулация на изборите ще бъдат по-малко. За това призова председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Така че нека и неправителствените организации да направят предложения и ако тези предложения наистина са качествени хора - хора, които имат съответната биография зад себе си, може и техните предложения да бъдат припознати от народни представители и да бъдат предложени за председатели на ЦИК“, призова Караянчева във Видин.

В сряда следващата седмица тя ще обяви решението си по внесената до нея втора подписка от журналисти, с искане за възстановяване на достъпа до народните представители.

Караянчева бе във Видин, където присъства на откриването на академичната година в местния филиал на Русенския университет. Участва и в церемония по раздаването на дипломите на първия випуск на филиала.

Събитията съвпаднаха с посещение на председателя на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в града, която проследи част от тях от дистанция. „Тя има политически проект, всеки има право да търси избиратели и да убеждава кой проект е по-добър“, коментира по този повод Цвета Караянчева.